Ainutlaatuisuuden edessä
Kiponniemen nettisivujen päivitys on vaatinut paljon kuvatyötä. Suurin piirtein jokainen tila on käyty läpi ja kuvattu siinä sivussa. Suurimmalta osaltaan tästä työstä on vastannut jyväskyläläinen Riikka (Riksu) Siltala.

Siltalat muuttivat Jyväskylään Kuopiosta töiden perässä 2000-luvun alussa. Perheeseen kuuluu Riksun lisäksi mies ja kolme lasta. Tällä hetkellä hän työskentelee Keski-Suomen helluntaiseurakuntien koulutyöntekijänä. Ensimmäiset kontaktit Riksulla Kiponniemen suhteen olivat 90-luvun alussa seurakuntakoululeirillä.

– Olin varsinainen villikko, mutta Kiponniemi tuntui jo silloin kodilta, Riksu naurahtaa.

Tiet johtivat sittemmin Jyväskylän Vapaaseurakunnan nuorisotyöhön ja lopulta myös Kiponniemi-toimikunnan jäseneksi 2012. Toimikunta linjaa, kehittää ja tukee Kiponniemen työtä.

Riksu on kuvannut yli 20 vuotta. Ensin ystävien ja tuttavien häitä ja ristiäisiä, sitten myös muita tapahtumia. Vuoden 2006 aikana hän valmistui visualistiksi ja tilasomistajaksi, joka laajensi hänen harrastustaan merkittävästi.

– Visuaalisuus on aina kiinnostanut, Riksu selittää.

Mutta onko kuva vain visuaalinen toteutus vai onko sillä joku ajatus, mitä yritetään sanoa.

– Viimeisen viiden vuoden aikana on kehittynyt haave, että voisi olla nostamassa erityisesti nuoria, jotta he voisivat nähdä oman ainutaatuisuutensa, hän vastaa.

Riksu kuvaa mielellään ihmisiä.

– Haluan, että ihmisestä näkyy kuvassa parasta, mitä hän on: ainutlaatuinen persoona ja elämä, ei mitään sliipattuja studiokuvia. Kuvien pitää olla ihmisen näköisiä.

-Psalmissa 139 sanotaan, että ”Sinä olet suuri ihme.” Sitä minä haluan kuvillani sanoa!

Riksun palvelut eivät pääty Kiponniemen nettisivujen päivitysprojektiin. Hänen palveluja voi tilata hänen omien Facebook- tai Instagram-sivujen kautta (linkki tämän jutun lopussa) tai sitten sisällyttää hänen palvelunsa Kiponniemen palvelupakettiin.

– Valokuvauspalvelut ovat oiva osa Kiponniemen palvelupakettia. Haluamme olla yhdessä tekemässä ja ikuistamassa elämän tärkeitä muistoja ja tilanteita.

– Kuuntelemme asiakkaan toiveita ja ideoita, ja toteutamme ne sillä tavalla, että kokonaisuudesta syntyy mieleenpainuva juhla.

Käytännössä siinä vaiheessa, kun Kiponniemestä varataan juhlatilanteita, pakettiin voidaan sisällyttää myös kuvauspalvelut. Tarvittaessa teemme myös tekstausta ja tilojen stailausta asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kiponniemi ei ole ainoastaan tiloja. Se on paljon muutakin. Heitä meille idea, pohditaan sitä yhdessä ja tehdään tapahtumasta mieleenpainuva ja ainutlaatuinen kokonaisuus, jota muistellaan vielä vuosienkin päästä.

Riksun töihin voi tutustua esimerkiksi seuraavien linkkien avulla:

Facebookissa: www.facebook.com/rihheemi/

Instagramissa: www.instagram.com/rihheemiphotography