”Herätyksen” perustus rakennettiin

Toukokuussa alkoi Kiponniemen uuden rakennuksen, ”Herätyksen”, pohjien rakentaminen. Rakennus tulee suurin piirtein samoille paikoille kuin vanhan Kiponniemen päärakennus sijaitsi. Mäen päältä on upeat näkymät Vesankajärvelle.

Herätys-nimi oli alun perin projektin työnimenä. Se sisältää monia merkityksiä ja viittauksia, ja sopii sellaisenaan Kiponniemen toimintaan sen verran hyvin, että se jäi elämään ja lopulta rakennuskin nimettiin sen mukaisesti. Onhan sitä vastapäätä vähän matkan päässä vanha huoltorakennus, joka on nimetty Kiponniemen idean isän, Erkki Verkkosen, mukaisesti.

– Tässä vaiheessa teimme vasta rakennuksen pohjat. Käytimme hiljaisen ajan hyödyksi ja valmistelimme paikan varsinaisen rakennuksen tuloa varten, selittää Kiponniemen toiminnanjohtaja Juhani Ilkka. – Varsinainen rakennus tulee suurelementtinä perustuksineen suoraan tehtaalta. Toivottavasti kaikki on valmista viimeistään ensi vuoden toukokuussa, hän jatkaa.

Uusi rakennus koostuu 10 huoneistosta, joiden välissä on kokoontumistila. Herätyksen terassilta on huimat näköalat kauniille Vesankajärvelle.

– Rakennus tarjoaa meille monia mahdollisuuksia tapahtumien järjestämiseen. Majoituskapasiteetin kasvun lisäksi saamme yhden kokoontumistilan lisää, mikä mahdollistaa useampien tapahtumien järjestämisen samanaikaisesti toisaan häiritsemättä. Tietysti terassi jo itsessään tarjoaa parasta Kiponniemeä, kuvailee toiminnanjohtaja.